Eipä ole aikoihin tullut päiviteltyä Blogia treenien osalta. Syksyn kaikki treenit on alkanut, tosin ollaan me ahkerasti treenattu myös lähes koko kesä. Tokossa TK1:sen jälkeen ollaan ryhdytty treenaamaan AVO-liikkeitä sekä VOI:n ruutua. Ruutu me otettiin tässä vaiheessa mukaan, jotta saadaan jotain kivaa mukaan treeneihin. Se onkin Elman mielestä ylivoimaisesti mukavinta, kun näkee ruutumerkit kentällä.

Olen jollain tasolla tyytymätön tällä hetkellä Elman vireeseen tottiksessa. Tämän vuoksi erityisesti seuraamisessa treenaillaan lyhyitä pätkiä ja yritetään saada virettä nousemaan. Samoin ollaan yritetty suoristaa koiraa ja päästä poikittamisesta eroon. Tällä hetkellä pohdin, uskalletaanko korkata AVO-luokka jo syyskuussa. Eniten ongelmia tuottaa hyppy. Elma on niin ehdollistunut seisomaan hypyn jälkeen, että kun sille antaa "istu"-käskyn hypyn jälkeen, niin se jää tuijottamaan katseella "hei, ootko nyt ihan varma Päättämätön". Ollaankin yritetty saada jonkinlaista rutiinia AVO:n hyppyyn, mutta edelleen epäilen, ettei Elma suorittaisi sitä kokeessa oikein.

Hakutreeneissä, kuten kaikissa muissakin maastolajeissa, olen tyytyväinen Elman vireeseen. Haussa haetaan edelleen rutiinia rulliin. Lisäksi etenemiset ovat tuottaneet meille päänvaivaa, mutta uskon, että ollaan niidenkin suhteen jo voiton puolella.

DTT:ltä on näillä näkymin lähdössä joukkue harrastesarjaan canicrossin SM:in. Elma on mukana joukkueessa. Kesälomalla juokseminen jäi kyllä ihan kokonaan eli nyt ollaan käyty pari kertaa viikossa etsimässä kadonnutta juoksukuntoa. Pyöräilemään pitäisi vielä uskaltaa ottaa Elma mukaan Yllättynyt

Syksyllä me jatketaan joka tapauksessa haun lisäksi tokoilemalla ja toivottavasti jossain vaiheessa vielä tänä vuonna uskalletaan korkata AVO. Jos ei sitten vielä syyskuussa, niin ehkä sitten loppuvuoden sisäkisoissa Hymy